tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Juhannuslankoja ja -sukat

Juhannus sujui vehmaassa Varsinais-Suomessa ja siltä reissulta kotiuduin kassillinen lankaa mukanani. Äiti oli purkanut vanhan puuvillaneuleen ja antoi mukaani jo osin keritytkin muinais-tennesseet. Purkulangoista tullee ylösalaisinneule jonain päivänä, jahka keksin mukavan tavan raidoittaa kaksi sinistä ja valkoisen... Raitageneraattoria jo vähän pyöräyttelin, mutta saa nyt nähdä mitä tuleman pitää.
Purkulankojen päällä pötköttelee ihan tuoreitakin keriä. Käly kävi paikallisen lankaliikkeen alennusmyynnissä kesäkuun alussa ja osti sieltä toiveideni mukaisia sukkalankoja. Jotain niistä jo syntyikin, kun kaukaa viisaana otin sukkapuikot reissulle mukaan.

Lanka: Marks & Kattens Clown (45% puuvilla, 40% villa, 15% nylon), menekki 54 g
Puikot: 2,5 mm
Malli: sukat kärjestä aloittaen Ullan ohjeella, 14 silmukkaa puikolla, tiimalasikantapää, sukan varsi ja jalkapöydän päällinen 1o 1n joustinta

Raidat menee miten sattuu kun en jaksanut keriä ja tutkia lankaa toista sukkaa aloittaessani. Kovin riittoisaa lanka tuntuu olevan, kun yhdestä kerästä olisin saanut hyvin kummatkin sukat - ja myös kohtuulliset varret niihin! - tehtyä. Nyt on sitten jäljellä vielä kaksi puolikasta kerää tätä lajia raitalankaa.


Lukemistakin oli juhannusreissulla mukana. Ennen lähtöä oli kirjastoon rantautunut varaamani opukset. Aivan upeita kirjoneulottuja sukkia ja lapasia tuossa Fair Isle kirjassa! Just nyt vaan ei hirveesti kirjoneulotuta... Knitting on the edge esittelee ja opastaa neulomaan huiman määrän erilaisia reunuksia, ihania pitsireunojakin joukossa.

Ja alta pilkottaa Roguen ohje. Piti sitten minunkin ostaa ja ladata koko 19 sivun ohje, kun 'kaikki' muutkin ovat (jo aikoja sitten) mallin neuloneet. Enää puuttuu täydellinen lanka...




Ei kommentteja: