perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Vendel-raitainen pikkujakku

Lanka: Wetterhoff Sofia koe-erä (70% kampavilla, 30% Tussah-silkki), menekki 560 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Malli: Freja kirjasta Elsebeth Lavold: Viikinkineuleet (1998)

Pääosin sileä jakku oli oiva tv-neule. Sileä neulepinta aiheutti murhetta vasta kokoamisvaiheessa - ne saumat. Uh. Sivut ja hihojen saumat ompelin oikealta puolelta, kokeillen ensi kertaa vuoropistosaumaa, ja onnistuin mielestäni kohtuullisesti. Hihat kiinnitin miehustaan virkaten, ja ne saumat on kyllä paksut.

Kuva on tältä hetkeltä kun napit on vielä kaupassa ja sileä kauluksen ulkoreuna on ihan rullaati-rullaa (reuna on kiinni jakussa nuppineuloilla). Millä ilveellä saan kauluksen ikinä asettumaan??! Muutenkin neule kaipaa vielä höyrytystä tai jotain muuta mietoa silityshoitoa.

Tykkään jakun tyköistuvasta mallista ja silkkivillaa on miellyttävä neuloa, vaikka lanka lievästi halkeileekin. Kartiossa olisi jäljellä vielä ainakin toinen mokoma lankaa. Tekisi mieli jotain kesäistä ja pitsistä..

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kaunis jakku Tallinan, Naantalin ja mummolan matkaan on valmis. Onnittelut siitä!

Katjuska kirjoitti...

Ihana!

En ole vieläkään uskaltautunut käyttämään minun silkkivillaani. Pitäisi löytyä se maailman ihanin ohje. Tosin löysin mukavan tuntuisen ohjeen ihan peruspuuvillalangalle. Jotain isompaa kesälomaneuleeksi :)

Mennäänkö leffaan ensi viikon lauantaina?

Katjuska kirjoitti...

Tai siis esikoisen oikea synttäripäivä on silloin. Viikolla mun duunien jälkeen taikka sunnuntaita?