torstaina, toukokuuta 11, 2006

Mitkäs camouflage sukat

noista sitten tulee? Kyseli mies eilen kun kaivoin esille kutimeni... Työn alla on pari tälle sukalle:
Lanka: Michaela, Four Seasons (Gründl, Germany) (65% villaa, 35% polyakryyliä)
Väri: talvi(?)
Puikot: 3 mm (13 silmukkaa puikolla)

Kyseinen lanka tarttui mukaan Menitasta lauantaina (kiitos Katjuska matkaseurasta :)) Kerällä värit näyttävät kauniilta; mutta kudottuna jälki ei ole ollenkaan sitä mitä toivoisi... Onlinen langoista sukkia tehneenä kuvittelin tämänkin olevan raitavärjättyä, mutta lanka paljastuikin "pätkärääkätyksi" - varsin osuva termi, osui silmiin paristakin neuleblogista.
Teen nyt toisenkin sukan kun kerran kaksi kerää erehdyin ostamaan. Jos sitten unohtais nää vaikka mökille tai jotain...

Sinänsä hyvät testisukat että pääsin heti testaamaan suht pienillä silmukkamäärillä uusia - samalta Espoon reissulta hankittuja - 30 cm lyhyitä addin pyöröpuikkoja. Vähän vaativat totuttelua vielä, mutta sukka syntyy ihan uudella vauhdilla kun ei tarvitse puikkoja vaihdella, ja mikä parasta: ei tule "naimaraitoja" puikkojen väliin! Nimityksen opin Kyllikki Mitrosen Sukkasillaan kirjasta. Camouflage-sukat on tehty Mitrosen "Kummisedän kotitöppöset"-ohjeella. Tykkään kovasti tuosta kaksinkertaisesta sukan suusta, niitä tulee taatusti tehtyä jatkossakin. Muuta mukavaa Mitrosen kirjassa on perusteelliset kantapääohjeet, jotka olikin päässeet unohtumaan sitten omien peruskouluaikojen. Kirjan ohjeistus muuten kalskahtaa kuitenkin liian opettajamaiselta minun makuuni.

2 kommenttia:

Katjuska kirjoitti...

Kiitoksia itsellesi seurasta :)
Mun pitääkin kokeilla uusia puikkoja kanssa, jos kerran sutjakasti etenee. Pitäisiköhän mun käydä lainaamassa tuo sukka-kirja, kun en osaa muita kantapäitä tehdä kuin sen tavallisen vahvistetun?

Anonyymi kirjoitti...

Camouflage sukat :D
heheheehee