keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Gentleman's Sock in Railway Stitch

Lanka: Austermann Step mit Aloe Vera und Jojoba Öl (75% Schurwolle superwash, 25% Polyamid), menekki 85 g
Puikot: 2 mm ja 2,5 mm bambusukkapuikot
Malli: kirjasta Knitting Vintage Socks (Nancy Bush) 2005
Koko: noin 43

Vartta lyhensin kun langan riittävyys arvelutti. Olishan tuota kuitenkin vielä riittänyt muutamaan rautatie-mallikertaan. Mallineuleesta tuli mukava 'kudotun' oloinen neuleen pinta, joka on kuitenkin niin yksinkertainen että sopii automaattiraidoitettuun lankaan.
Kantapää on ranskalainen ja terä litteä.
Ensimmäisen sukan teräosa piti tehdä kahteen kertaan kun ekasta versiosta tuli liian tiukka. Varren tein kumpaankin sukkaan 2 mm:n puikoilla ja kantapään jälkeen vaihdoin 2,5 millisiin. Lahjaksi mennee.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suunnittelen miehelleni sukkia samaisesta langasta, taitaapa olla jopa ihan sama kuviointi... Kysyisin, kuinka monta silmukkaa sinulla on kerroksella ja kuinka pitkä varsi on.

valipala kirjoitti...

Tein Bushin ohjeen mukaan; varsi aloitettiin 81 silmukalla ja se kaventui 70 silmukkaan kantapäähän tultaessa. Bushin ohjeessa sukan varsi on 21,5cm jossa tuo kavennus onkin tarpeen. Omien sukkien varren pituudeksi tuli 16cm, eli varsi toimisi ilman kavennustakin.

En ole vaan vielä opetellut lukemaan ohjetta alusta loppuun ennen työn aloitusta :) Kavennus tuli siis vähän yllätyksenä. Mutta se oli kuvion osalta suunniteltu ja ohjeistettu niin kauniisti, etten raskinut purkaakaan. Varsi kun ei kuitenkaan ole liian löysä.