torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Etanapostissa

tuli toissapäivänä lapsukaisille sukkakiertokirje. En ole kuunaan moisesta sukkien lähettämiseen liittyvästä kiertokirjemuodosta kuullut, mutta nytpä sitten sekin on nähty. Kun tuota sukkalankaa on päässyt kasaantumaan niin tein sitten listan ensimmäiselle tytölle sukat kokoa 26:
Lanka: Marks & Kattens Clown (45% puuvilla, 40% villa, 15% nylon), menekki 38 g
Puikot: 2,5 mm
Malli: 12 silmukkaa puikolla, tiimalasikantapää, koko 26

Omat lapset saivat tässä taannoin tutulta vanhalta tädiltä malliltaan mainiot villasukat (pysyvät hyvin jalassa!), käytin niitä mallina. SK:n 1/2003 numerossa oli hyvä sukkataulukko Regia-langoille - kiitos Käly vinkistä taaas jälleen kerran :). Koska Marks & Kattens on hyvin samanvahvuista, pystyin listasta katsomaan suoraan tarvittavat silmukka yms. kärkikavennusten määrän. Sininen osuus langasta oli loppua kesken; viimeistelyvaiheessa jouduin päättelemään ekan sukan uudestaan jotta sain siihenkin samanlaisen lilan terän kuin toiseen. Nätimmät sukat näistä tuli kuin omaan jalkaan tehdyistä! Mikä parasta, sain molemmat lankakerät käytettyä kokonaan, ei jäänyt jämänöttösiä nurkkiin pyörimään :)

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Vautsi vau! Kyllä nyt tyttönen saa hienot sukkaset! Mulla vasta raitageneraattori pyörii korvien välissä, siispä sukkavaihtosukkien valmistuminen ottaa vielä paaaaljon aikaa.

Maija kirjoitti...

Onpas kivannäköistä raitaa sukissa!