maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Rinsessapipo


Lanka:
Novita Wool (100% villa), menekki 58 g
Puikot: 3,5 mm pyörö 40 cm ja sukkapuikot
Malli: Ullaneuleen Rinsessapipo

Väri tulee kuvassa vähän kehnosti esiin. Petrooliwoolista on kyse.
Mallista tykkään kovasti. Ihanan yksinkertainen ja kuitenkin näyttää joltain. Oli tosi mukava tehdä.


Pääkallosukat

Lanka: Novita Nalle mustana (75% villa, 25% polyamidi) ja Wool valkoisena (100% villa), menekki 90 g
Puikot: 3,5 mm ruusupuiset sukkapuikot ja 30 cm pyörö
Malli: silmukoita 56, pääkallo We call them pirates ohjeesta, ralliruudut ja kaksinkertainen sukansuu omasta päästä, kuin myös ribbiteema muuten, tiimalasikantapää ja sädekavennus
Koko: noin 42

Taisi tulla vähän kasvunvaraa näihin joululahjasukkiin, mutta äkkiähän ne jalat kasvaa nuorilla miehillä. Itse olen tyytyväinen kaksinkertaiseen sukansuuhun kun valkoinen ei pilkota sisäpuolella lainkaan, eikä langan juoksutukset tartu sormiin sukkia jalkoihin vetäessä.

tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Mahtavaa!

Odottelin tätä tulevaksi joskus joulukuun puolivälin jälkeen, mutta kirja tuli tänään! Tilasin opuksen amazonin marketplacelta viime keskiviikkona. Kirja myytiin käytettynä, mutta on kuin uusi. Ja oli halpa. Kannatti maksaa liki 10USD postituksesta (mikä oli enemmän kuin mitä kirjasta maksoin) kun sillä sai kirjan alle viikossa luetta/neulottavakseen :)

maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Ekat Vintage & Step sukat

'nykyaikaisilla' automaattiraidoilla
Oak Ribbed Sock
Lanka: Austermann Step mit Aloe Vera und Jojoba Öl (75% Schurwolle superwash, 25% Polyamid), menekki 68 g
Puikot: 2,5 mm bambu
Malli: kirjasta Knitting Vintage Socks (Nancy Bush) 2005

Step oli ihan OK neulottava, tosin pitänee seuraavalla kerralla kokeilla 2 mm puikkoja. Mun kuivia käsiä ei lanka juurikaan kostuttanut, ja silmukatkin pysyi sangen hyvin bambupuikoilla. Hassuja tummia läikkiä on väri-insinööri noihin raitoihin tiputellut? Työläältä tuntui toisen sukan aloitus, kun väriraportit on noin pitkiä. Oikean kohdan löytäminen oli vaivalloista, ja piti purkaa ja käytellä saksia kun en ihan heti osunut oikeaan raitaan. Ihanan pehmeät sukista tuli.

Bushin ohjeilla oli tosi mukava tehdä. Uutena asiana heti alkuun tuli neljällä puikolla neulominen, mutta se tuntui vaan nopeuttavan sukantekoa.
Ranskalainen kantapää oli sekin uusi tuttavuus. Lopputuloksesta tuli omaan jalkaan turhan korkea kantapää, mutta se menee langan väärän tiheyden piikkiin. Tein orjallisesti ohjeen mukaan ja jätin huomioimatta Stepin tiheyden mikä oli 'korkeampi' kuin Bushin ohjeessa käytetyssä langassa. Hmm, kehtaiskohan laittaa nämäkin kokinpunttiin..

Viikon jo valmiina

mutta vasta eilen illalla sain pingotettua huivin. Syynä saamattomuuten oli fiilis: tommonen pikkuinen ruttanako siitä vaan tulikin? Hassua miten pelkkä vesi ja nuppineulat sai aikaan moisen kasvuihmeen!

Shetland Triangle
Lanka: Rowan rowanspun 4 ply (100% pure new wool), menekki 38 g
Puikot: 4,5 mm pyörö 80 cm
Malli: Shetland Triangle by Evelyn A Clark - kirjassa: Wrap Style (Pam Allen & Ann Budd) 2005
Koko: pingotuksen jälkeen 109 cm x 50 cm

Jopa minä opin mallikerran ulkoa, oli nopsa ja joutuisa tehdä. Rowanspun 4 ply on uusi tuttavuus (Cucumberpatchin alelaarista). Vyyhdissä ja vielä kerälläkin lanka on aavistuksen kovan tuntuinen. Valmis neule on kuitenkin ihmeen pehmeä. Meleerattu, sileähkö lanka antaa mukavan efektin huiviin. Pinta on kaunis ja pitsikuvio tulee hienosti esiin. Tämä on nyt toinen tekemäni niskasta aloitettu kolmiohuivi. Pitää tätä vielä vähän käännellä ja katsella, mutta taitaa mennä kokinpunttiin..

tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Miehen

Isänpäiväpipo kaksinkertaisesta alpakasta

Lanka: Drops Alpaca (100% pure alpaca), menekki 55 g
Puikot: 3,5 mm pyörö (40 cm)
Ohjetta: silmukoita 100 ja 16 cm:n 1o 1n joustimen jälkeen kavennukset samat kuin SK 8/2005 peruspipo 21:ssä

Lämpimältä vaikuttaa. Kun tuosta Shediristä jäi vähän punaista niin voi olla että saan itsekin tämmöisen lämpimämmän kaksinkertaisen alpakkapipon; harmaa-punaraitaisena. Ehkä.

Ensimmäinen postaus Blogger betalla.

torstaina, marraskuuta 02, 2006

Olihan tässä kamerassa jossain


itselaukaisinkin? Noin, löytyi. (Kauko-ohjaimestakin olen kuullut juttua, mutta se taitaa olla hyvässä tallessa.)

Sienna Cardigan - design by Ann E. Smith
Lanka: Rowan rowanspun aran (100% pure new wool), menekki 383 g
Puikot: 5,5 mm 80 cm addipyörö
Malli: Interweave Knits Fall 2006 (koko 40")

Tilasin taannoin Cucumberpatchin alelaarista lankaa 500 g ja tuskailin sitten jälkikäteen että mitä ihmettä ajattelin lankatilausta tehdessäni. Ettei se määrä riittäisi mihinkään. Löytyi kuitenkin tämä malli ja nyt ihmettelen että mitä teen tuolle jäljelle jääneelle vyyhdille...
Rowanspun aran oli uusi tuttavuus. Paksua ja helposti vetämällä katkeavaa. Miellyttävää kutoa ja yllättävän pehmeä valmiina neuleena.
Takin tein - saumoja vältellen - yhtenä palana. Olkasaumat tein ekaa kertaa (Ullaneuleen hyvillä ohjeilla) kolmen puikon päätelyllä. Hihat tein pyörönä pitkällä pyöröpuikolla.
Napit löytyi Hakaniemen Hallin Punaisesta Langasta.


Loput lapaset

jättiraidasta. Peukalotkin on kyllä vielä tulossa. Neljät lapaset (n. 2v kokoiset) kerästä sai tehtyä .

Vieressä poseeraa raidallinen versio BabyUll-lakista. Lankaa meni 57 g muuten samat nuotit kuin edellisessä.