tiistaina, elokuuta 22, 2006

Visa haukotteli


lompakossa, joten tuuletin sitä vähän kurkkupenkin alelaarissa tasan viikko sitten tiistaina. Jo perjantaina oli postisedällä ollut langat mukana(!), mutta kun ketään ei ollut kotona, vei hän langat mukanaan, ja vasta eilen pääsin hakemaan ostokseni postista. Olihan nopea toimitus. Paitsi että puikot - tilasin kahdet addit - ovat vielä matkalla.
Tuommoisia paketista kuitenkin kuoriutui.

sunnuntaina, elokuuta 20, 2006

Huivi alpakasta


Swallowtail Shawl
Lanka: Drops Alpaca (100% pure alpaca), menekki 94 g, mitat ennen 102 cm x 43 cm ja pingotuksen jälkeen 125 cm x 63 cm
Puikot: 4,5 mm addin 80 cm pyörö
Malli: Interweave Knits Fall 2006

Ensimmäinen niskasta aloitettu pitsihuivi edistyi nopsaan ja valmistui kahdesta kerästä(!) Ohje oli perusteeellinen ja vaikka chartit ensin hirvittivätkin, niiden mukaan oli tosi näppärä neuloa. Langan väri viehättää edelleen jotain muutakin tuosta voisi tehdä... tämä huivi kun päätyi äidille.

*Muistiin vielä:
Ohjeessa oli pampuloita 'nupp', jotka ohjeistettiin neulomaan k1,yo,k1,yo,k1 in same st ja tuo hökötys olisi pitänyt nurjalla neuloa nurin 5 yhteen. Kokeilin kahta eri puikkoa (kärjen terävyyttä), mutta homma ei ottanut sujuakseen. Tein nuppit lopulta kolminkertaisina, eli k1,yo,k1 ja jotka neuloin nurjalla 3 nurin yhteen. Kelpo pampulat tuli niinkin.

IK tuli ke 9.8. (tein lehden tilauksen 15.5. joten kyllä siinä melkein 12 vkoa meni ennen kuin tilaus lähti pyörimään). Aloitin huivin samana iltana. Otin pois pingotuksesta pe 18.8. klo 06)

perjantaina, elokuuta 11, 2006

4½ tunnin

(Opalit ja dropsit sulassa sovussa -
kuvausassistentti ei malttanut pitää näppejään irti silke-tweedistä...)

'äitiysvapaalla' ehtii viiteen lankakauppaan. Ois ehtinyt kuuteenkin jos se kuudes olis ollut auki...
Haeskelin petroolin väristä (juu, Woolista löytyy), mutta puuvillan tmv. tyyppistä lankaa huivinvirkkausmielessä.
Aloitin Vihreästä Vyyhdistä ja puodin availua seuratessa ehdin hörpätä kahvit Hakaniemen hallin yläkerran kahvilassa. Tilaamalla olisin saanut VV:stä aivan upean pehmeää Online merinoa, mutta väri ei ihan kuitenkaan ollut se oikea.

Jatkoin Priimaan, mutta ei sielläkään sitten ollut muuta kuin ihanaa alpakkaa. Jota jo ostin aiemmin ja kokeilin koukutakin, mutta lanka ei viihtynyt koukulla vaan halusi puikoille.

Ratikalla pääsin ajelemaan (pitkästä aikaa!) ja Senaatintorin reunalla kävin tutustumassa Sypressin valikoimiin. Ei petroolia.
Matka jatkui Mannerheimintietä pohjoiseen. Nron 91 kohdalla pysähdyin toteamaan että
PAG-putiikissa oli lappu luukulla. Helteen tainnuttamana piti kuitenkin poiketa naapurissa olevaan luomukauppa Elotuuleen. Ja ei tarvinnut tyhjin käsin jatkaa matkaa kun ostin lapsukaisille BeeBoo rummun (jonka ääni on kohtuullinen, sen kestävät ehkä naapuritkin).
Takaisin ratikkaan ja Huopalahteen
Siniseen Kurkeen. Opalin lankoja en ennen olekaan päässyt hypistelemään ja pitihän niitä pari kerää (eivät ole petrolinvärisiä) ostaa ihan kotiin asti siliteltäväksi. Lisäksi sain lipun Kädentaito 2006 messuille. Mukavaa! Jospa syyskuun alussa pääsis taas hetkeksi ä-vapaalle...

Ratikkaan ja Korkeavuorenkadun Menitaan, josta lähti mukaan lisää petroolialpakkaa, addit ja virkkuukokeiluun silke-tweediä (linkin väri 18 on taas vähän tulkinnanvarainen..näytön asetuksista riippuen).

torstaina, elokuuta 03, 2006

Pinkki BO


josta tuli aika tyttömäinen, mutta oikein lämmin.

Branching Out
Lanka: Drops Alapaca (100% pure alpaca), menekki 50 g, mitat ennen 13 cm x 131 cm ja pingotuksen jälkeen 13 cm x 140 cm
Puikot:
4,5 mm bambupyörö
Malli: Knitty Spring 05 Branching Out

Alpakka oli mukavan pehmoista neulottavaa ja valmis huivi ei kutita. BO:n mallikertoja piti alkuun vähän treenailla, mutta metrin jälkeen oli mallikaavio jo vihdoin muistissa ja hyppysissä.