torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Etanapostissa

tuli toissapäivänä lapsukaisille sukkakiertokirje. En ole kuunaan moisesta sukkien lähettämiseen liittyvästä kiertokirjemuodosta kuullut, mutta nytpä sitten sekin on nähty. Kun tuota sukkalankaa on päässyt kasaantumaan niin tein sitten listan ensimmäiselle tytölle sukat kokoa 26:
Lanka: Marks & Kattens Clown (45% puuvilla, 40% villa, 15% nylon), menekki 38 g
Puikot: 2,5 mm
Malli: 12 silmukkaa puikolla, tiimalasikantapää, koko 26

Omat lapset saivat tässä taannoin tutulta vanhalta tädiltä malliltaan mainiot villasukat (pysyvät hyvin jalassa!), käytin niitä mallina. SK:n 1/2003 numerossa oli hyvä sukkataulukko Regia-langoille - kiitos Käly vinkistä taaas jälleen kerran :). Koska Marks & Kattens on hyvin samanvahvuista, pystyin listasta katsomaan suoraan tarvittavat silmukka yms. kärkikavennusten määrän. Sininen osuus langasta oli loppua kesken; viimeistelyvaiheessa jouduin päättelemään ekan sukan uudestaan jotta sain siihenkin samanlaisen lilan terän kuin toiseen. Nätimmät sukat näistä tuli kuin omaan jalkaan tehdyistä! Mikä parasta, sain molemmat lankakerät käytettyä kokonaan, ei jäänyt jämänöttösiä nurkkiin pyörimään :)

tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Juhannuslankoja ja -sukat

Juhannus sujui vehmaassa Varsinais-Suomessa ja siltä reissulta kotiuduin kassillinen lankaa mukanani. Äiti oli purkanut vanhan puuvillaneuleen ja antoi mukaani jo osin keritytkin muinais-tennesseet. Purkulangoista tullee ylösalaisinneule jonain päivänä, jahka keksin mukavan tavan raidoittaa kaksi sinistä ja valkoisen... Raitageneraattoria jo vähän pyöräyttelin, mutta saa nyt nähdä mitä tuleman pitää.
Purkulankojen päällä pötköttelee ihan tuoreitakin keriä. Käly kävi paikallisen lankaliikkeen alennusmyynnissä kesäkuun alussa ja osti sieltä toiveideni mukaisia sukkalankoja. Jotain niistä jo syntyikin, kun kaukaa viisaana otin sukkapuikot reissulle mukaan.

Lanka: Marks & Kattens Clown (45% puuvilla, 40% villa, 15% nylon), menekki 54 g
Puikot: 2,5 mm
Malli: sukat kärjestä aloittaen Ullan ohjeella, 14 silmukkaa puikolla, tiimalasikantapää, sukan varsi ja jalkapöydän päällinen 1o 1n joustinta

Raidat menee miten sattuu kun en jaksanut keriä ja tutkia lankaa toista sukkaa aloittaessani. Kovin riittoisaa lanka tuntuu olevan, kun yhdestä kerästä olisin saanut hyvin kummatkin sukat - ja myös kohtuulliset varret niihin! - tehtyä. Nyt on sitten jäljellä vielä kaksi puolikasta kerää tätä lajia raitalankaa.


Lukemistakin oli juhannusreissulla mukana. Ennen lähtöä oli kirjastoon rantautunut varaamani opukset. Aivan upeita kirjoneulottuja sukkia ja lapasia tuossa Fair Isle kirjassa! Just nyt vaan ei hirveesti kirjoneulotuta... Knitting on the edge esittelee ja opastaa neulomaan huiman määrän erilaisia reunuksia, ihania pitsireunojakin joukossa.

Ja alta pilkottaa Roguen ohje. Piti sitten minunkin ostaa ja ladata koko 19 sivun ohje, kun 'kaikki' muutkin ovat (jo aikoja sitten) mallin neuloneet. Enää puuttuu täydellinen lanka...




tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Mitähän tästä Samoksesta tullee 'isona'...?


Tämä hatuntekele kun on jo toinen versio. Toukokuinen kesähattu oli lopulta liian löterö päässäpidettäväksi, joten eilen yksivärinen vihreä myssy muuttui raidalliseksi.

Lanka: Samos (50% puuvillaa, 50% akryyliä), menekki 91 g
Koukku: 2,5
Malli: Novita Kesä 2006 malli 31 (mutta kun mun päänympärys ei tod. ole 52 cm, ja koska tiiviimmän ja ryhdikkäämmän hatun toivossa koukuttelin reilusti suositusta pienemmällä koukulla -> silmukoita omavaltaisesti lisäiltyäni lopputulos näyttää erimalliselta kuin mitä lehden kuvassa)

En oikein tiedä tykkäänkö vai en Samoksesta. Näin helteellä se tuntuu liian keinokuituiselta ja virkatessa sain langan halkeilemaan (...kuka käski liian pienellä koukulla virkkaamaan...). Hatussa Samos tuntuu (edelleen) ryhdittömältä, joten pahasti vaikuttaa siltä ettei lankaparka ole vieläkään löytänyt lopullista olomuotoaan.

maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

Toinenkin Suvi-paita


Lapsen raglanpusero
Lanka: Suvi (100% puuvilla), menekki 198 g
Puikot: 3 mm pyörö
Malli: Kauneimmat Käsityöt 3/2006 malli 22 (kauluksesta jätin tässäkin pois mallissa olleen rullautuvan reunan)
Koko:
2 v /92 cm

Suvia tuli hamstrattua sen verran että oli aineksia toiseenkin neuleeseen. Pusero valmistui vauhdilla kun tajusin tehdä vartalon pyöröneuleena kainaloihin asti. Oikea aivoton auringonottoneule :) En muista olenko aikaisemmin tehnyt raglanhihoja, mutta tämä ohje - kun ensin opin sitä lukemaan... - oli ihan hyvä ja hihoista tuli mieluisat. Eikä niitä kammoamiani yhdistämissaumoja tullut tässä puserossa kuin hihoihin. Olishan mulla kyllä ollut hihojen tekoon vaikka 30 cm pyöröpuikotkin, mutta enpä sitten tällä kertaa käyttänyt niitä.

tiistaina, kesäkuuta 13, 2006

1 vihree valmistui

Palmikkopusero
Lanka: Suvi (100% puuvilla), menekki 223 g
Puikot: 3,5 mm
Malli: Moda 3/2006 malli 38 (kauluksesta jätin pois mallissa olleen rullautuvan reunan)
Koko: 80/92 cm

Hellepäivän kunniaksi valmistunut pusero ei kauaa jaksanut mallia kiinnostaa. Poseeratessa tuli äkkiä hiki. Uuden puseron omistajalle paikallaanolo hereillä ollessa on liki mahdoton ajatus. Kuvaajan oli siis tyytyminen otokseen josta pusero edes suunnilleen näkyy...

lauantaina, kesäkuuta 10, 2006

Alpakoita


piti kuvata heti kun kaupasta kotiin pääsin. Lanka on uskomattoman pehmoista ja nämä kerät haluavat pipoksi tai kahdeksi.

Kaupungista ostin myös muutaman pussin Kool-Aideja (Behnford'silta). Väreistä enemmän joskus myöhemmin. Ehkä.

maanantaina, kesäkuuta 05, 2006

Vihreet vaiheessa


vasemmalta lukien:
  • Suvista tullee puuvillainen palmikkoneule, josta takakappale on valmiina.
  • Saunikset oli jo kovaa kyytiä valmistumassa Nallesta, mutta huomasin kantapäiden (juu-u, tein kahta sukkaa samaan aikaan...) jälkeen tajusin tehneeni lehtien ylivetokavennukset oudosti, ja lehdet oli piikikkäitä. Purin ne pois. Aloitan taas joskus.
  • Smartista tullee huppari. Takakappale valmiina.
Ja kaiken kukkuraksi kuvasta puuttuu joskus keväällä aloitettu Branching Out, se kun ei ole edistynyt aikoihin (on niin villainen näille keleille). Vihreä sekin.